Orm, eller ikke orm?.

Drit-dag
Ja det har vi hatt mange ganger her i huset.
Men nå var det en helt annen drittdag, innsamling av dritt faktisk.
Det var en ny vri, mor har jo alltid vasket og fjernet bort alle meter med bremsespor på gulvfatene etter Kasper. Men i dag skulle det samles.
Vi foret ble med alt hva vi ønsket, stappet i oss våtfor, fisk, kjøtt, jeg er helt sikker på at vi satte til livs en 10 retters måltid på lørdag.

Nå skulle tarmene fylles,
For vi skal levere møkk til avføringskontroll for parasitter/orm.

Mor har savnet en enkel måte å få sjekket dette, enkelt og greit, slik som hun er vant til med de andre dyrene, uten veterinærkostnader og utenlands forsendelse og kjapp tilbakemelding. Endelig har vi funnet et firma som tar parasittkontroll, og har parasittpakke med alt vi trenger. Ordner det meste hjemme ved første anledning og bare levere det i posten, og får svar på mail Enkelt og greit.

Nå har vi jevnlige kontroller og vet vi når det trengs ormekur og hvilke kur som er riktig å ta. Veldig kjekt.

Søndagsmorgen fikk vi ikke løpe ut på morrakvisten på do og markere rundt over alt som vi bruker. Kasper er ikke så hæppi med å ha selskap når han skal på do, han liker helst å holde andre med selskap når de er på do. Som katter flest.
Så han fikk være inne på badet med sandkassen med lavendelduften sin.

Men jeg og mor gikk på dotur.

Det er ikke så enkelt å finne rett doplass, så vi gikk hit og dit, opp og ned, at og frem og rundtomkring, men jeg endte opp med dostopp på naboens nypløyde åker like ved huset vårt. Ikke så lett å bestemme seg for rett plass.

Om jeg kan skryte så var “leveransen” fast og fin, 11,3 cm .
Så må si meg fornøyd med den.
Så nå kom det nye,- mor kom å plukket med seg hærligheten i en pose.

Hadde jeg vist det var ønskelig, kunne jeg kanskje ha levert den rett i posen.
Det har jo både jeg og Kasper erfaring med, når vi er på reisepote, da er doposen med i reisesekken.

Så det eneste jeg kunne grave over var lukten, denne gangen.

Kasper derimot, ville ikke ikke på do, hverken inne eller ute. Han fikk tilogmed 2 lufteturer ute i løpet av dagen, uten at han slapp så mye som en fis.
Så han fikk bare være inne å spise mer….tilslutt ville det nok komme ut.

Kl 19.23 søndagskveld kom det, ca 3,2 kg minst, etter å ha spist i 1 døgn og holdt seg like lenge. Lukta nådde sofaen lenge før lyden av dokassegraving, mor hoppet opp. Dette er den eneste gangen jeg kan huske å ha sett hun fornøyd har ordnet med Kasper etterlatenskaper, har aldri skjedd før hverken ved rengjøring av dokassa hans, vasking av pelsebukser eller fjerning av danglebær.

Kasper fikk endelig komme seg en liten luftetur ut i kveldingen og markere området, før det ble kveld.

Anbefalt strategi for ormekur er: Behandling mot orm skal baseres på kliniske symptomer og verifisert diagnose. • Rutinemessig behandling av friske voksne katter er unødvendig og anbefales ikke. Unntak: katter som er ute (”utekatter”) og jakter og spiser byttet, og der det regelmessig blir påvist spolorm/bendelorm hos individet

Men vi ønsker ikke å få unødvendig behandling blant annet fordi Kasper blir dårlig av ormekur og vi ønsker ikke å må gi noen medikamenter unødvendig til han.
Han blir skikkelig dårlig, kvalm, oppkast, sikler, skummer mye og selvfølgelig redd. Har en liten videosnutt på slutten av symptomene og oppkastene starter ganske øyeblikkelig etter medisinering og varer i 15- 30 minutter etter medisinering. Men har er utslitt i mange timer etterpå.

Jesper reagerer ikke noe, og slik er det med alle typer medisiner, noen reagerer, andre ikke, de fleste medisiner har bivirkninger. Så det er ikke for å skremme noen.

Når vi får analysert avføringen en gang i blant, ca annen hver mnd så har vi god kontroll på hvordan stå er og hvilken hvilken type orm som må behandles mot. Dermed klarer vi å begrense ormekurbehandling til kun det som er nødvending.
Det er jo også det legemiddelverket ønsker, for å unngå resistens.

Siden vi ikke bor så langt unna “labben” , kan vi levere rykende ferske “pølser” rett til undersøkelse, bare en liten kjøretur unna.

Med prøvepakken fra laboratoriet, har man alt som trengs, pose, hansker, konvolutt, porto og analysen, og man får svar samme dag de mottar prøven. Så det er super kjapp service hos Spang-Labs

Her er noen bilder fra prossessen i laboratoriet:

Her leses av prøvene, først min og så Kapser sin tilslutt.
Det var det helt musestille i lokalet, alle ventet i stor spenning på svaret.
Hadde mor rett?
Hadde vi orm eller er vi bare grådige i matfatet?

Han brukte god tid…… og tittet grundig og lenge.

og svaret ble:
Jesper: en liten bendelorm.
og
Kasper: ingen orm…….

Og mor tok så og si feil, en liten bendelorm er jo nesten det samme som ingenting….mener jeg.
Hun var nok helt sikkert den eneste kundene deres som var misfornøyd med at det ikke var orm, for da ble det tap i veddemålet og fiskeshopping på hjemturen, selv om vi i grunn var mett enda.

En liten bendelorm regner jeg som nesten ingen ting. Hun var ganske sikker på at vi skulle ha rikelig begge to, nemlig. Så mye mus som vi har stappet i oss de siste måndene,

Nå hadde jeg bendelorm denne gangen, jeg normalt har stortsett alltid har spolorm.

Da kunne jeg dra stolt hjem til Kasper med nyfanget fisk fra frysedisken på butikken til Kasper.

Som vi skulle få servert senere, tipper at i den ene fiskebiten til meg har hun gjemt en annen ormekur som fikser bendelormen denne gangen.

Ønsker du også å ta en slik test finner du pakken for å få tatt prøve av din katt, hund eller hest finner du her; Parasittpakke

Pakken har alt det du trenger:
Hansker
Skje
Poser
Konvelutt med porto
info og skjema
Med i pakkeprisen er analysen og svar på mail-


Kvier du det til å gi medisin, eller bare en enkel måte å kontroll på parasittstatus er dette veldig greit tilbud og ukomplisert både for katt og eier.

Mjau fra Jesperpus og Kasper.
– samarbeid med spang-labs –

One kommentarer på “Orm, eller ikke orm?.”

  1. Nina

    Nok en gang ler jeg høyt, men det er lurt og viktig, det du så strålende forteller om, Jesper! Og den «kaffeslanten» bør man vel helst unngå å få i seg ved en feiltakelse …

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR