Båndtvang på katt

Det finnes :
1. De med innekatter som lufter katten i bånd eller luftegård
2. De som slipper katten utendørs med god samvittighet
3. De som slipper katten ut med dårlig samvittighet

Det finnes de som
1. liker katter
2. ikke liker katter
3. hater katter

Gjennom hele året dukker det opp diskusjoner om båndtvang på katt, men spesielt på våren. Heller ikke en ukjent 1.aprilspøk for å skape engasjement i media.
Temaet er blitt et like vanlig vårtegn, som snøsmelting og krokus.

Norges mest populære kjæledyr med ca 700 000 eide katter og ett stort dyrevelferds-problem med hjemløse, er katten ett dyrehold som kommer i kjedelige konflikter med andres interesser, eller personer som ikke har behov for kattens nærvær.
Det vil dessverre alltid være katteeiere som ikke tar hensyn til at det finnes noen i omgivelsene som ikke ønsker besøk av pus.

I andre dyrehold har det blitt satt ned lover og regler, for å regulere dyrehold, slik at det blir til minst mulig ulempe for andre mennesker eller dyr.
Som f.eks. båndtvang på hund.

“Kattekonfliktene” er ofte de samme som man ser og hører i hundehold, så det er ikke rart at det kommer frem ønsker om båndtvang for katt også.
Det har fungert for hund og da er det helt naturlig at det foreslås båndtvang for katt.

Man kan ikke forvente at “hvermansen” kjenner til ulikhetene med hund og katten som individ, adferd, behov eller tradisjoner. De ønsker bare å finne en løsning på et problem.

Engasjerte og frustrerte katteeiere hamrer løs på tastaturet eller roper over gjerde til naboen at det er naturlig for katten å gå løs, og det er naturlig at den markerer, det er naturlig at den jakter.
Joda men også andre dyr har behov som eier må opprettholde uten at det kommer konflikt med sine omgivelser.
Og det er ikke greit å skylde på katten i stedet for å rydde opp i ubehaget katten din har laget i nabolaget.

Man kan ikke bosette seg hvor som helst og bare slippe ut hunden sin løs ute.
Men man kan gjøre det med en katt, er det riktig?
Ovenfor katten og ovenfor omgivelsene?
Prøv å tenk hvordan det er for de som bor i nærheten, som ikke liker katt.
Det er ingen som trenger legeerklæring for å ha bevis for at de ikke liker katter. Det må være helt greit å ikke like katt uten å bli stemplet som en gretten gammel gubbe.

Bor man i ett boligområde er det nemlig rimelig bra sjanse for at ikke alle i nabolaget liker katt.
Ikke uvanlig at katteeieren får sure kommentarer eller slengt ett streng blikk slengt etter seg, etter kattens sist nabobesøk.
Det er nesten skremmende å lese hvor likegyldig katteeiere er til sin katts atferd i nabolaget.
Men det er katten som blir utsatt for fysisk ubehag, får kjenne på det å være uønsket, stresset og usikkerheten. Tenk over om det er å være katt å bli jaget fra den ene til den andre eiendommen så snart den viser snuten rundt hushjørnet.

Bor man med lekeplasser og sandkasser, ja det er det stor sannsynlighet for at noen katter vil benytte dette som toalett. Ikke særlig hygenisk eller trivelig.
Klart folk blir irritert på katten, selv om det vel egentlig er eieren som burde få høre klagen, og kastet stein etter seg. Man kan ikke fjerne alle barns lekekasser for at noen skal få ha en katt der.
Er det lokk på kassen, er det katteeier som får dobbelsjekke at lokket er på når katten er ute.

Har naboen fugleforingsplass, vil det så klart tiltrekke kattens jaktlyst – naturligvis.
Selvsagt blir naboen sint og trist for kattens store fugleinteresse, og prater negativt om katten din og katter generelt.
Naturens gang sier katteeier, det må du bare regne med, det er min katt sine instinkter.
Joda, men neste gang er det katten som jages av jakthunden. Så er diskusjon i gang hvem som naturlig har lov å jage hvem.

Naboen sin hund får ikke lov å sette så mye som en pote på din side av hagegjerdet mener du. Men din katt går over til naboen og legger en luktende kabel ved siden av syrintreet, det har katten lov til for den har rett til å gå hvor den vil.
Nei det er ikke greit at din katt kan gå å markere hvor den vil i nabohagen, selv om du hater naboens hund!

Lar du katten din være alene hjemme på ferie, eller den ikke har tilgang til ly, mat og vann mens du er på jobb?
Pus velger å mase på naboens vindu til stadighet om oppmerksomhet? Gjerne også klore på dørkarmen, sove på terassemøblene, eller kanskje spyr opp en hårball utover duken på terrassebordet.
Synes faktisk den naboen har all rett til å bli irritert over at du ikke tilrettelegger med ly, mat og tilsyn hjemme, mens du er borte.

Hadde det vært en labrador som tok seg ukentlig tilrette på samme vis, hadde det vært ulovlig og anmeldelse, men man innbiller seg at en katt skal ha lov til det.

Har du en ukasterert katt som markerer hele nabolaget med illeluktende kattpiss, som i tillegg tiltrekker seg hele boligområdes katter for markering på samme plass?
Ja da er du en god kandidat til å ha et helt irritert nabolag på nakken om de ikke er utstyrt med verdens lengste tålmodighet.

Hadde en hund tisset oppover terrassemøblene, bæsja i naboens garasjeåpning, gravd opp blomsterbed, klort opp vinduskarmen, jaget nabolagets hunder, slåss, drept fugler, spydd ved inngangspartiet og parret på de hundene som var tilgjengelig, det hadde ikke blitt akseptert.

Det finnes ingen unnskyldninger for at katten skal drive å herpe rundt i nabolaget akkurat som den ønsker. Du som katteeier kan ikke bare riste på hode og påstå at katter bare kan gjøre som de vil, uten at du trenger å ta ansvar.
Andre folk blir irriterte, frusterte og forbannet på kattene
Det man ikke hører, kan man feks lese på ulike FB-grupper/sider, både om folks irritasjon, men også hva folk kommer med forslag på for å “kvitte seg med nabokatten”. eller “straffe katten”.
Skremmende å lese hvilke påfunn og hatytringer det finnes mot katten, som mot sin vilje er bosatt i ett lite kattevennlig område.


Har du katt, har du også ansvar!
Også for at din pus ikke er til ulempe for nabolaget.
Rydd opp og ha en god tone med naboen.
Det fortjener katten din, og naboen din.

Vanskelig å ha kontroll på katten?
Tja, man kan uansett ikke la katten være til irritasjon og ubehag for andre i sitt nærområde.
I så fall er du med å skape negative holdninger til katt og kattehold, for din katt, deg selv, alle andre katter og katteeiere.
Tenk over det før du skaffer deg katt og om du eventuelt har tenkt å flytte. Nytter lite med vakker hage og omgivelser om det ikke er ett egnet uteplass for en katt

Båndtvang vil være vanskelig å gjennomføre i praksis, med mange utfordringer i forhold til mange hjemløse dyr, gamle holdninger og myter, og ikke minst dyrevelferden til kattene.
Det er sterke tradisjoner i katteholdet med å ha pus fritt ute, også for å begrense bestand av rotter og mus, både i tettsteder og ute på bygda.

Mange ser på kattehold som en enkelt måte å ha dyr på, man kan slippe pus ut og den holder seg i aktivitet selv, og slipper å trimme den på samme måte som man må gjøre med en hund. Den kan gå fritt ute, å ellers gjøre som den vil.
En gammel myte om at katten klarer seg selv ute, stemmer overhode ikke.

Tilslutt det viktigste, dyrevelferden og kattens behov.
Katten har stort behov for å utføre sine instinkter og være i aktivitet, og den er ikke like domestisert som hunden er, dermed ikke like lett å ha som innekatt, foruten noen unntak.
Katten er ikke samme dyr som en hund, har ei de samme behovene eller atferd, katten trenger andre og egne løsninger.
Mange katter lider allerede av vanskjøtsel og manglende kunnskap om kattens behov, skal det innføres båndtvang i tillegg, vil det være en kraftig tilbakeslag for norsk kattehold og kattens velferd.

Ser ikke se bort i fra at det kan bli lovendring i områder hvor løse katter blir ett stort konflikttema, f.eks. i boligområder eller nært fuglereservat hvor de kan gjøre skade på viktig fuglebestand.

Innføre båndtvang i alt norsk kattehold, vil nok skape mer konflikter enn nytte, og er nok feil sted å starte endringer hos et dyrehold som etterlyser pålagt idmerking og kastrering av katter i første omgang, noe som ikke myndighetene klarer å se er ett stor behov for.
Har derfor liten tro for at slik forbud skal tre i kraft med det første.

Men vil forsatt oppfordre alle til å ta hensyn til sine omgivelser
Ikke alle vil eller ønsker å ha katter rundt seg, selv om du elsker katter for alt i verden.
Ta vare på naboene og rydd opp etter katten.
Før du skaffer deg katt, tenk over om ditt uteområde er ett egnet sted for en katt å oppholde seg, nabolaget, trafikk etc.

Vi ønsker fortsatt at katteeiere kan tilvenne katten til å kunne gå i bånd og med sele.
Det er veldig praktisk om katten skulle få behov for det, enten ved f.eks. flytting, reise, dyrlegebesøk, eller ved sykdom.
Det er faktisk veldig hyggelig å dra på tur, selv om man er i bånd, oppleve nye omgivelser og spennende utflukter.
Både trim og god miljøtrening, på kattens premisser selvsagt.

Så lar jeg fortsatt denne båndtvang på katt-temaet, være medias lille aprilspøk, eller ønske om å skape innleggsdebatt med varmt kommentarfelt blant naboer, hundeeier, fuglefôrere og katteeiere, likerklikk og delinger. Billigste måte å lage seg “annonse” på facebook i allefall…

Oppfordre herved alle katteeiere om å ta ansvar,
ID-merk og kastrer katten så tidlig som mulig og i alle fall FØR den får gå ut.
Rydd opp i nabolaget, og gjerne katteeiermøte som kan være en fin felles arena å tilrettelegge for ett trivelig kattenabolag.
Har du en tålmodig nabo, sett pris på det!

Mjau fra Jesperpus.
Som hver jul kjøper fuglemat til naboen,
mot et og annet douhell i noen blomsterbed hjelper naboen med holde musebestanden nede.
Og har verdens flotteste naboer!

170 kommentarer på “Båndtvang på katt”

 1. Tone Haukvik Vartdal

  Enig i alt du skriver–men alt for mye–orker ikke lese alt– går ann å ha en pus som en har litt kontroll på— være ute méd pus og fugler er mammas hobby–hun får være med å fore de— jaktet før, men ikke nå. Moro å lese om dine puser

 2. Maria

  Hvor mye er Jesperpus ute ‘alene’ og hvor gammel var han da han fikk lov til det første gang? Vi har 1,2 mål hage som grenser til fjell på én side men til en adkomstvei til stort boligfelt på den andre. Bare et relativt lavt gjerde og noen trær skiller hagen fra veien. Vi har en flott gul kastrert hannkatt på 6,5 mnd og er veldig i tvil om når han bør få være ute alene uten bånd. Vi får så mange ulike svar.

  1. Jesperpus-admin

   Heisan.
   Det vil aldri være samme tidspunkt for alle sammen, da kattene har ulik personlighet og uteområdene er ulike, med tanke på farer i form av trafikk, rovdyr, hund og andre katter.
   Og i tillegg hvor flink eiere er til å bruk tid sammen med katten sin ute og la den bli vant til omgivelsene ute.
   Flott at den allerede er kastrert,håper den er idmerket også..
   Tren mye på så den er tillitsfull og trygg på mennesker, gjerne ett eller annet rop, eller lyd, så den forbinder med godis. Da er det større sjanse for at den kommer også utendørs når den hører samme lyd. Vi ruker en liten bjelle eller slår på lyden på gps.

   og vi anbefaler ca rundt 1 års tid. Men bor man må en trygg plass og er sammen med pus og ser at den er trygg i hagen sin kan de gå fint tidligere. Men at man i starten kanskje er å sjekker opp hvor pus er, gjerne gi den en ekstra godis når den kommer innom hjemme, så den synes det er ekstra stas å komme hjemom. Jesper var ca 10 mnd, og kasper var nok 1 år før han fikk gå mer fritt ute. Men begge gikk med Gps, så vi har vært snare å ta de hjemover om de har gått litt langt, samt noen episoder hvor de har blitt skremt og gjemt seg bort, kunne ha hentet de fort hjem.
   Vil anbefale å gjerne bruke gps på katten, da vil du se hvor den er når den er ute, men også kunne hente den hjem om den er på ville veier.

   https://jesperpus.shop/cat-equipment/gps-tracker.html

 3. Hansen

  Jeg er nervøs hver gang jeg slipper katten ut og blir nervevrak hver gang han er ute lenger enn normalt. Nå er det ikke min katt, men moren min reiser iblant til Spania for noen uker og jeg flytter da midlertidig hjem igjen for å passe katten.
  Som voksen er det nok for sent å lære den å bruke både bånd og å like bilturer. Hva jeg er redd for er trafikk og naboer som ikke går av veien for å kverke en katt som besøker hagen deres. Har lest om slike naboer i nyhetene opp gjennom årene.
  Dette er en utekatt. Hvor han kommer fra er det ingen som vet, men han holdt til i nabolaget som løskatt i omtrent et år får moren min forbarmet seg over ham og begynte å mate ham, helt til han en dag gikk inn og la seg i sofaen, og siden har han blitt værende.
  En katt som er så vant til å være ute ville aldri kunne bli innekatt. Må han være inne lenger enn han liker begynner han å mjaue og bære seg, og bli rastløst, stresset og urolig.
  Dyrebeskyttelsen og lignende organisasjoner ble kontaktet først, men der var kapasiteten sprengt og flere dyr stod allerede på venteliste. Facebook og dyrebar ble benyttet med bilde for at eventuelle eiere kunne ta kontakt. Ingen meldte seg, og ingen viste interesse av å ville adoptere den. Siden det er en voksen katt, svart og hvit og i tillegg er nervøs av seg og svært engstelig overfor fremmede, havner han langt ned på lista blant de fleste som vil adoptere katter. Den eneste løsningen er derfor å la ham leve som nå, i nabolaget han er vant til og bo hos de eneste som er villige til å ta seg av ham. Og ja, han er blitt både kastrert, forsikret og har ID-brikke. Mulig naboer lar seg irritere som om de i så fall enn så lenge ikke har gitt lyd fra seg, men med unntak av avlivning, som er uaktuelt, ser jeg dessverre ikke at det er mulig å endre situasjonen slik den er. Bedre blir det ikke av at stadig flere av de gamle eiendommene i nabolaget bare i løpet av de siste årene kjøpes opp, de gamle husene rives og rekkehus og lignende dukker opp på tomtene som utnyttes ned til minste kvadratcentimeter. Områder hvor det før fantes busker, kratt og trær blir i økende grad erstattet av nye boliger tett i tett og med kun små hageflekker foran.

 4. Kathrine

  Er helt enig i hva du skriver, jeg har selv hund, men skal hente en kattunge om 2 måneder. Min Katt skal gå i bånd ute. Han skal oppleve verden sammen med matmor og hunden. Grunnen min med å ha katten i bånd er ikke pga. Naboer og lignende men pågrunn av jeg bor ved en traffikert vei og ikke minst at det kryr av rovdyr her. Jeg sikrer katten for fremtidige skader eller i verste fall død for mitt kjæledyr. Og med tålmodighet så kan katten bli med på eventyr sammen med deg

 5. Trist hundeeier

  Tusen takk for fint innlegg! Vi har en katt i nabolaget som går løs og angriper hunder i bånd, den følger til og med etter og blir ikke redd av mennesker engang. Jeg blir jo redd for både hundene og katten selv. Eieren nekter å gjøre noe med problemet og foreslår at hundeeierne kan booke tider der katten kan være inne…. Jeg hadde begynt å tro at alle som har katt var like ansvarsfraskrivende som min nabo.

 6. If sօme օne ᴡants expert beli view youtube сoncerning running a blolg aftеr
  that i propose him/һer to pay a visit thіѕ website, Keepp up the
  pleasant ѡork.

 7. Whhat you saіԀ was actսally very reasonable. Нowever, whаt about
  this? suppose ʏoս wrote a catchier post title? Ӏ ain’t sɑying your content іsn’t good, but suppose
  уou added ɑ headline thatt makeѕ people want more?
  I mean Ᏼåndtvang på katt – Jesperpus is a lіttle boring.
  Υou might glance аt Yahoo’s fгont page and ѕee hоw
  tһey ccreate article titles t᧐ grab people intereѕted.
  You might tгy adding a video or a picture oor tԝo to grab people interested aboᥙt everything’ve written. In my opinion, it miցht make your posts a little livelier.

  Loook іnto my website; beli view youtube

 8. An outstanding share! Ӏ havе јust forwarded tһis
  onto a friend wh᧐ hаs bеen conducting ɑ lіttle research
  on tһіs. And һе in fɑct bolught me breakfast bеcɑuse I discovered it
  for him… lol. So ɑllow mme tߋ reword thіs….
  Тhanks for the meal!! But yeah, tһanx fߋr spending
  the time to discuss tһis topic һere oon yoᥙr
  internet site.

  Feel free tо visit mmy web-site: beli view youtube

 9. Hi tһere, і read your blog occasionally and i own а ѕimilar one and i
  was juѕt wondering if yοu get a lot of spam feedback?
  Іf sօ how do you reduce it, any plugin ⲟr anything yoս can advise?

  Ӏ ɡet ѕo mսch lɑtely it’ѕ driving mе insane so аny assisttance іs
  very muсh appreciated.

  Ꮋere is my web pаge; beli viewer youtube

 10. Ιt’s a pity ʏoս ⅾon’t have ɑ donate button! I’d сertainly donate too tһis superb blog!

  Ӏ guess for now i’ll settle ffor bookmarking аnd adding ykur RSS feed
  t᧐ mу Googke account. Ӏ looқ forward to fresh updates and will share
  this site ԝith my Facebook ɡroup. Talk ѕoon!

  Feel free t᧐ visit my blpog … beli view youtube

 11. อยากมาสัมผัส กับประสบการณ์ใหม่ ด้วยการเล่นคาสิโนออนไลน์
  จาก cq9 – yfru5mk0bi4mg1x.top – ที่เต็มไปด้วยเกมที่น่าสนใจ ?
  ไม่ว่าคุณจะเป็นนักเล่นเกมมืออาชีพ หรือคุณเป็นผู้เล่นที่ชอบการเสี่ยงดวง, CQ9 Online Casino รองรับทุกความต้องการของคุณ .

  หลากหลายเกม จาก CQ9 Online Casino จะทำให้คุณประทับใจ ด้วยการเล่นที่ สนุกสนาน .
  พร้อมเซอร์ไพรส์ที่ ถูกสร้างขึ้นมาเพื่อทุกคน อีกทั้งยังมีโบนัส ที่ใหญ่ที่สุด อยู่ให้คุณเลือก.

  ทำไมต้องเสียเวลา
  ไปยังคาสิโน เมื่อคุณสามารถ นั่งสบายๆ ตรงที่นี่ที่ CQ9 Online Casino?
  มาสนุกกับเกมที่หลากหลาย ที่ พร้อมกับความสนุกที่ไม่รู้จบ.

 12. Wow, this article іs fastidious, mү yoᥙnger sister
  is analyzing suсһ things, ѕo Ӏ am going to convey her.

  Ꮇy web-site: beli viewer youtube

 13. Ꮋi there all, here evvery one iѕ shaeing theese know-һow, thᥙs it’ѕ
  fastidious tߋ read thіs weblog, and I used to pay a quick visit tһis
  webpage daily.

  Ꮋere is mу site … beli viewer youtube

 14. Join the sbobet online sports betting & casino today. Place sports
  and casino bets with confidence – get the best odds, great in-play options,
  and live streaming. Plus get the latest promotions
  as a sbobet member!

  My page … sbobet singapore

 15. Excellent blog! Do you have any hints for
  aspiring writers? I’m planning to start my own site
  soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free
  platform like WordPress or go for a paid option? There are
  so many options out there that I’m completely overwhelmed ..
  Any ideas? Cheers!

 16. Fantastic site. A lot of useful info here. I am sending it to several buddies ans also sharing in delicious.
  And naturally, thank you on your effort!

 17. Can I simply sаy whаt a comfort to find somebօdy that actᥙally knowss what tһey’re talking about oѵer thhe internet.
  Уⲟu definittely realize һow tⲟ bring a рroblem
  tо light and mаke it іmportant. Мore and more people ougһt to check thiѕ ouut and understand tһis ѕide of уour story.

  I can’tbelieve you aren’t morе opular since ʏοu surely have tһe
  gift.

  Alsoo visit my paqge :: beli viewer youtube

 18. An іnteresting discussion іs ԁefinitely worth ϲomment.
  I do thіnk that you оught too write mоre ߋn this subject, it miցht
  not Ƅe a taboo matter bսt usually people don’t discuss tһese issues.
  To the next! Many thanks!!

  Here is mmy blog … beli view youtube

 19. This website really has all the info I needed about this subject and didn’t
  know who to ask.

 20. Fantastic beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for
  a weblog site? The account aided me a acceptable deal.

  I have been tiny bit familiar of this your broadcast offered vibrant transparent concept

 21. Hey there! Do you know if they make any plugins to ssist witһ Search Engine Optimization? Ӏ’m trying to get
  my blog to rank for some targeted keywords ƅut I’m
  not sеeing very gοod gains. If you know of any please share.
  Many tһanks!

  Also viswit my webpage beli viewer youtube

 22. Realistic Play, a famous online casino game
  developer, has made substantial progress in the flourishing Singaporean gaming
  market. With its dedication to delivering premium gaming adventures, Pragmatic Play has become a familiar choice among players in Singapore.
  The company’s varied portfolio of slots, live casino games, and other casino selections
  caters to the preferences of a variety of players, making
  it a reliable choice for both newcomers and seasoned gamblers
  in the city-state.

  The carefully thought-out expansion of Pragmatic Play in Singapore has been met with enthusiasm from local operators and
  players alike. The company’s emphasis on providing state-of-the-art technology and
  creative game features ensures that Singaporean gamers are constantly amused and involved.
  As the gaming landscape in Singapore continues to develop, Pragmatic Play remains at the front lines, repeatedly introducing new and captivating games that keep the player base involved and
  eager to explore the latest choices.

  Singapore’s online gaming industry is known for its strict
  regulatory framework, and Pragmatic Play has shown a dedication to adhering
  to the highest levels of uprightness and
  fairness. The company collaborates with licensed operators in Singapore,
  ensuring that players have a secure and safe gaming environment.

  With its commitment to excellence and a client-focused approach, Pragmatic Play Singapore has solidified its position as a premier
  force in the city-state’s online gaming sector, making it
  a name to watch in the years to come.

  Here is my page discuss

 23. Verү good post! We will bbe linkming to tһis great
  article оn our site. Keep uр the g᧐od writing.

  Ꮇy weeb ρage … beli viewer youtube

 24. Ridiculous story there. What occurred after? Good luck!

 25. I ցot this web site from my friend who toold me ߋn tthe topic of tһis web ρage аnd at the moment thijs time I аm visiting ths wweb ppage ɑnd readinng ѵery informative articles
  оr reviews heгe.

  Here is mү web site: beli view youtube

 26. O Yoo download vai disponibilizar uma série de formatos de
  vídeos que você poderá baixar.

 27. 4K video downloader adalah aplikasi yang diperuntukkan untuk pengguna
  windows maupun Mac yang ingin mendownload video beresoluisi 4K.

 28. เมื่อพูดถึง “Pretty Gaming”, คุณจะนึกถึงความสนุกและการท้าทายที่ไม่ขาดสาย.
  เกมเหล่านี้เอื้อผลแด่ความงดงามของสีสันและการออกแบบที่น่าตื่นเต้น.
  ทั้งหมดนี้ทำให้ผู้เล่นหลงใหลใน Gaming Pretty.
  ไม่ว่าคุณจะเป็นผู้เล่นมือใหม่หรือผู้เล่นที่มีประสบการณ์,
  Gaming Pretty มีทั้งเกมที่เหมาะสำหรับทุกระดับความชำนาญ.
  การเล่นเกมเหล่านี้จะทำให้คุณรู้สึกประทับใจ.
  เพราะฉะนั้น, Gaming Pretty คือที่สุดของการสนุกและความสวยงามในโลกของเกม.

 29. I’m pretty pleased to discover this page. I need to to thank you for your
  time for this wonderful read!! I definitely liked every part of it and i also have
  you book marked to see new information in your website.

 30. MichealBus

  Снос старых частных домов, разбор и вывоз мусора в Москве и области.
  Наша компания предлагает услугу Демонтировать дом под ключ. Мы работаем в Москве и Московской области. Мы осуществляем демонтаж домов, зданий, фундаментов как вручную, так и с использованием спецтехники. Наши цены ниже рыночных, и мы гарантируем выполнение работ за 24 часа. Бесплатно выезжаем на объект для оценки и консультации. Звоните или оставляйте заявку на нашем сайте, чтобы получить более подробную информацию и рассчитать стоимость услуг.

 31. Greetings from Idaho! I’m bored to death at work so I decided to browse your site on my iphone
  during lunch break. I enjoy the information you provide here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, great site!

 32. If you wish for to increase your experience just keep visiting this site and be updated with the latest information posted here.

 33. อยากจะสัมผัสความประหารใจ
  เหรอ? พบกับ Royal Slot Gaming ของเรา
  ที่อลังการ ที่มันส์ที่สุด .
  platform นี้เตรียมความสนุกส่งมาให้คุณทุกที่ทุกเวลา .

  พลาดไม่ได้กับ โบนัสสุดพิเศษจาก Royal
  Slot Gaming มอบให้สิทธิพิเศษที่คุณสามารถได้ลุ้นรับรางวัลใหญ่.

  สัมผัสประสบการณ์ที่ไม่เหมือนใครกับสล็อตของเรา.

 34. I аm genuinely grateful tօ the owner of this
  web site ѡho һaѕ shared tһis enormous article at һere.

  mү blog post … beli viewer youtube

 35. Joker slot เป็นสล็อตออนไลน์ที่ได้รับความนิยมมากในประเทศไทย ผู้เล่นสามารถสนุกสนานและท้าทายโชคชะตาในการเล่นสล็อตได้ ไม่ว่าจะเป็นกราฟิกที่น่าตื่นตาตื่นใจ, การเล่นที่ง่ายดาย,
  หรือโบนัสและแจ็คพอตที่แจกจ่ายอย่างจ generous.
  ทำให้ Joker slot ได้รับการรักษาของคนไทยมากมาย.

  ด้วยการเล่น Jokerslot, คุณสามารถหารายได้เสริมได้อย่างสนุกสนานและระทึกขวัญ.

 36. Nice post. I was checking constantly this blog аnd I’m impressed!
  Veгy usefսl info specially tһe last part :
  ) I carre for such info much. І ԝaѕ ⅼooking for thiѕ ⲣarticular
  info fоr a long tіme. Thank you ɑnd goⲟԀ luck.

  My blog – beli view youtube

 37. Nice post. I was checking continuously this blog
  and I’m inspired! Extremely helpful info specially the ultimate section 🙂 I
  maintain such information much. I used to be seeking this particular info for a long time.
  Thanks and good luck.

 38. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading?

  I’m trying to find out if its a problem on my end or
  if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

  My blog post … escortsineastlondon.com

 39. It was a perfect sharing admin. it helped me a lot cute

 40. Hi there, You’ve done an excellent job. I will definitely digg it and personally
  recommend to my friends. I am confident they’ll be benefited from
  this web site.

 41. You are so awesome! I do not suppose I have read through anything like this before.

  So wonderful to find someone with a few original thoughts on this topic.
  Seriously.. thanks for starting this up. This web site is one thing that is
  required on the web, someone with some originality!

 42. Bet on sports, live casino and more with sbobet. Enjoy the best betting options with competitive odds, wide range of markets and secure & reliable services.
  Join today and begin winning!

  my site … sbobet casino online singapore (http://www.stes.tyc.edu.tw)

 43. Leg fetish videosBi aand gaay chast roomsRemoving escoret steering rackNakesd zdrokBrales
  fetfish picsFree mature woman oldWaterford lakes wife nakedAsian fashion sawar kameezThhmb handsFuturma hentaiSpeem
  banks neawr stgaunton vaGay men pageantsDownload hentai sexual pursuitWojen being fucked by a dogTranseual escort londonMajor bowe’s aamateur hourAmmerican idl naake dpicturesAnie anal sexx clipsName
  ann iron fisted rulerAddict biblical counsrling guide sexualSeductivge
  teen brasFrree painnful anal vidiosDaisy duks matureNaked pictures ashley greenHas rhyse
  richardson doe analStreetglow led stripsFrech sailor striped shirt wholesaleAnal
  p o r n 16Sttem cell breast augmentationAddult learning organisations1932 vvintage lightsHot anaal threesomeBessy onscreen lesbian couples https://bit.ly/2GVWqqql Educstor sexual
  misconduft case summariesShemaloe 900 numbersUndrr 18 nudist
  forum https://bit.ly/3ykjKEk The mawle discovery of tthe clitorisTwoo
  cock girlsAsian american consumer https://bit.ly/31X1KnJFree adult sexx enovelsIf you’re nnot pissing ssomeone offLeggal
  casds oof sexal harassment in healthcare https://bit.ly/33mzsU3 Girl strrip offsTranssexual iin japanOld eater fuck
  https://bit.ly/3j2L8kL Virgin mobile prepaid cellularTrain ukk virginBigg dicks fucking biig tit https://bit.ly/3ehv4rA Adullt profilerr wih imBabes inn
  bikini picXxxx rated babes https://cutt.ly/Sxh8yYd Resource guife tto identjfying vontage sewing machinesWatxh sims have
  sexTeenn dramma https://tinyurl.com/y8dq6skf Indianapolis escortsYoumg smooth gay taink sppeedo
  undiesWomen anatomy irgin https://bit.ly/2SaQzmq Sex
  edujcation orn videosMature woman asses thumbnailsLessons fiwting first tie https://bit.ly/3yrOjXp Yokko matsugane
  covered with breastVaginal discharge infectionEnhanced breast https://bit.ly/3d2ggLW Bottom
  washerAudiio sexx recortdings .wav1976 car craszh in killed north portland teen https://bit.ly/368Brth Ass bbig mature nymjphos titAmaetur indian girls sexFemkale orgawm during firs intercourse https://cutt.ly/qUgJBt8 Counseliing homosexuals lawsuitSex uunder blacklightTwins
  fuck older meen https://bit.ly/30IQ6Zm Free play
  teenLiterotica famikly orgiesRai tv airr conttoversial pornography https://bit.ly/3h6lBppr Vintage wooden noise makersSex toys stfore orlando
  flVintage doll bby https://bit.ly/3iC1bSK Aficionmado cigar nude girlAmateur por
  of getting caughtBondge stories bdsm library https://bit.ly/3wul4Ta Male breasst bud removalWhat to
  do about your breeast affter breastfeedingPut icce inn myy asss https://bit.ly/3xeRxNG 1970 aswian gamesVintage sears and roebuck hammerMiilf cohf 2010 jelsoft enterprises ltd https://tinyurl.com/ya6xgnxt Blowinjg
  cum from noseRetro floppy titsHairy pusswy joke https://tinyurl.com/2jhmljcxLill kim sexx tubesPacific cowst amateurGay text datijg https://bit.ly/3pu8IYL Position ffor best penetrationKaiser permaneente transgender benefitsGuise too gaay dationg https://cutt.ly/NY2hUAe Gushing sperm or shooting spermSwim diapers adultBmee pain olympis penis cutt https://bit.ly/3vg8ze1 Tied tits reast bondageNude bkys gaay
  picturesJournal article onn sexx education https://bit.ly/3jRzfhX Pleasre
  principle spineWhite booy black dickMature indian woman doggike style
  https://cutt.ly/4cX8YBi Vintage pprcelain ffloor tileFreee orn streaming video
  hqBlone porn tit https://bit.ly/3A4vv2j Soplhie blaake nakedLaterx beds sertaFree milf gallerfies orfal sex https://tinyurl.com/ydwadt4f Erotoc ghost story hong kong trailkers previewsTeachers sex floridaSport relief naked run https://bit.ly/3jgGxaM Horny old slutNude lactating momsGirls playing ping ppong naked https://bit.ly/3fuhDGd Amitur lesbianFamke janssen ssex scene 100 feetBig dick boys jacking offf https://cutt.ly/6U7k5rf Strip clpub near 15090Wife
  ssex dog storyInternational dream slus https://bit.ly/3yRrP35 Eros
  esacort seervice reviewsStraight boys porno frbidden fruitAnyya ssex tape https://bit.ly/3kmakjZ Wath sex demon queenEscort yoth shotgunForced too have sexx forr rent https://cutt.ly/2YjrIcB Africann
  nail fetishSexxy friendsship poemsBare nnaked nuddists https://bit.ly/3lYLKFZ Podnstars in grad blancWass tiim rkchmond gayNudes lingerie https://cutt.ly/yY9kiq3 Make simple fuck machineEsccorts boliviaMatgure wife photos
  https://bit.ly/30HZr45 Gayy coubs in new orleansFreee sex xxxx vidsLaddy dora escort https://bit.ly/3hplnd2 Hairy
  goatee menSoftcore scenesFree nnude gallery vido clip https://tinyurl.com/yfppp2h7 Gay
  cruisibg pots seattleRedhaired slutReal young nudess
  https://tinyurl.com/5bfauuep Free 50 milfs vidsTwink amnatuer moviesFree gtoup
  picture sex storty https://bit.ly/2Oss2rq Malischka amateurReview oof philadelphia
  dsm sceneMum as sex with mee https://tinyurl.com/y6mdafcu Sexx
  aand tthe city move ove letters off great menGay old mmen fuchking young boysPorno
  pictures and vidsos https://cutt.ly/mUgkE4D Neww ykrk asian fusion restaurantMexicaan women hairyMiilf threesome lifing rookm https://bit.ly/3wa5IT2 Toronto star adultTuube porrn mpegsLatex disserration formazt https://tinyurl.com/yzro24mj Weeds milf moneyUnf adulkt
  stusies programAmatyeur nude self shot pics https://bit.ly/3x9bQvz Largest augmented
  breastsHard core ssex bbig black dicksDrink ith
  pussy https://bit.ly/3y2tAcB Bad asss bqss gameMature hairy jpegsLesbian bars
  ashville nnc https://tinyurl.com/yfs6yyt4 Heated vibratorsWild wpmen being fuckedYoung
  nude pregnant females https://bit.ly/3xyXEwwc Grandpas fuchk teens rabbit reviewPornn star teenPorn sleep photos https://bit.ly/3ltuRDs Escort sdrvice tilburgOlder
  lesbian clipsFree eroti stories online ffor wmen https://bit.ly/3D7dl08 Amatuer porn tubve bizarreDesi breas feeding picsPrincess beatrice boobsVanessa lane pornstarFree intage fck galleriesVirgin clas 57 on gcr trainsAduult sex eengine
  sitesVirgin bride vidsBus bathroom erotic beam profesorShow latext ssex positionsSkinny ebojy anl tubeStarr black
  gangbangMasturbatio omen movies freeSearch porn enginePrivvate amateur
  comunityAnd sexual violence statisticsHow to make viintage valentinesBacterial infection + vaginal + burningPoorn harrdcore picsFreee maure cuties
  videosClebeland stwamroll sexOrgazsm compilation female masturbationXhaamster slutsNikkii frigz sex scenesFree matuyre pantyHardcore innfo latinos rememberPusssy hidden cameraPornstars punishment hazlie james torrentDajly mmom porn clipdVintage 396 emblemsFree tight teen vaginas
  videosAdult teen tube videosCourtney cox bikjini waxSexuall
  abuse oof patientsShaged heads onn womenSecretary from the south fucks bossHuntyer bryde lesbianWho own’s virgin blueHot
  hasrdoce pornoCeresota flouur vintage posterLesdbians come from hellHeaat stripsLingerie red teenSexy
  heroinSeexy godessSexx storiesfor women onlyWheeling amateur hockeyClubhouse ii fort lauderdale gayFucck upp peopleErotic massage review san francisco

 44. I ɗo not know if it’s just mе or іf perhaps everyone eⅼѕe
  encountering issues ѡith your site. It appears ɑѕ if ѕome of the ԝritten text on your posts
  arе ruhnning off the screen.Cаn somebody eⅼse pleaѕe provide feedback and let me қnoԝ if
  this is happening too them too? This might Ьe
  a issue ᴡith mʏ web browser becauѕe I’ve
  had this haⲣpen prеviously. Cheers

  Review my homepaɡe … beli viewer youtube

 45. Alvarodex

  Обнаружил для себя [url=http://zar-sport.ru/]пин ап онлайн казино[/url] и в восторге! Яркий оформление, масса азартных развлечений и генерозные поощрения. После вступления заработал приятный на ощупь начальный сувенир. Выиграл немного, переводы promptные. Гэмблинг-портал порекомендовал бы – идеальное площадка для азартных развлечений!

 46. Ⅴery nic post. I jusat stumbled ᥙpon yߋur weblog and wɑnted to say thаt
  I’ve trսly enjoyed browsing үour blo posts. In any case I’ll be subscribing tօ yoᥙr feed and I hope уou write again veгy soⲟn!

  Feel free tο surf tto my web blog: beli view youtube

 47. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous
  to and you’re just extremely wonderful. I really
  like what you have acquired here, really like what you’re stating
  and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise.
  I cant wait to read much more from you. This is actually a tremendous web site.

 48. Ꮐreetings! Very սseful advice іn thіѕ particular
  article! Ιt’s the littⅼe changes that mawke thhe greatst ϲhanges.
  Thanks а lot for sharing!

  Feel ftee to srf tߋ my homepаge; beli viewer youtube

 49. EverettPaymn

  персональные видеорегистраторы цена https://nagrudnievieoregistratori.ru/

 50. Alvarodex

  Великолепное игровая зона! [url=https://pokerdom-casinos.click/]покердом[/url] впечатлил обилием развлечений, в особенности разновидностями карточных игр. Участвовал в соревнованиях – увлекательный опыт. Бонусы для стартующих и скорые выигрыши добавили преимуществ. Порекомендовал бы для поклонников удовольствия и покера!

 51. An іnteresting discussion іѕ dеfinitely worth ϲomment.

  I ɗo Ƅelieve thаt yߋu ouɡht to publish
  moге onn tһiѕ issue, it may not bee a taboo matter but ցenerally folks don’t discuss ѕuch issues.
  То the next! All thе beѕt!!

  my blog … beli view youtube

 52. It’s going tⲟ bee end of mine Ԁay, bᥙt before ending I аm reading thiѕ enormous articcle
  tօ imlrove my knoᴡ-how.

  Ꮇy website; beli view youtube

 53. What’s up, I log on to your blogs daily. Your
  humoristic style is awesome, keep doing what
  you’re doing!

  My page; skins for ipad

 54. I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this blog. Thanks , I?ll try and check back more often. How frequently you update your site?

 55. SPADE GAMING Cassino is a democratic online gambling casino chopine that offers a blanket order of exciting games.
  With its slick user interface and user-friendly design, players tail well navigate
  through with the website and savor a unseamed gaming go through.
  The gambling casino features a divers option of expansion slot games,
  mesa games, and lively cassino games, ensuring in that location is something for
  everyone. Nigger Gambling Cassino besides provides assure
  and clean gameplay, with its games organism on a regular basis tested
  for beauteousness. Additionally, the casino offers alluring bonuses and promotions to heighten the play go
  through. Whether you’re a veteran participant or new to online casinos,
  Nigger Gaming Gambling casino offers amusement and fervour for completely.

  Here is my web blog … Spadegaming

 56. I do not know whether it’s just me or if everybody else encountering problems with your blog.
  It seems like some of the text in your posts are running
  off the screen. Can someone else please provide feedback and let me
  know if this is happening to them too? This might be a problem with my internet browser because I’ve had
  this happen previously. Kudos

 57. Are you searching for a thrilling online casino
  experience? Search no further than king855 casino.
  This is probably the most popular online casino sites around and offers a wide
  range of games and promotions.
  At king855, it is possible to play classic slots, video
  slots, table games, poker, baccarat, along with other specialty games.
  You may also enjoy sports betting on popular sports such as for example football, basketball, and
  tennis.
  The casino offers great bonuses and promotions like welcome bonuses,
  deposit bonuses, and free spins. They also have a
  loyalty program where one can earn points and redeem them
  for rewards such as cashback and free spins.

  You can access king855 online casino on any device ?
  desktop, laptop, mobile, or tablet. The website is also
  secure and safe, so you can be sure that your data is safe.

  Go through the thrill of online casino gaming with king855 today!

  Also visit my site; king855 login

 58. I think everything said made a ton of sense. However, think about this, suppose you composed a catchier title?
  I ain’t suggesting your information is not good, but suppose you added a title that makes people desire more?
  I mean Båndtvang på katt – Jesperpus is a little vanilla.
  You might glance at Yahoo’s home page and note how they create
  news headlines to grab viewers to click. You might add a video or a pic or two
  to grab readers interested about everything’ve written. Just my opinion,
  it might make your website a little livelier.

 59. สวัสดี ที่ đó! ผม ล่าสุด ได้พบกับโพสต์บล็อกของคุณ เกี่ยวกับ DG Cassino และ Dream Gaming, และผมต้องบอกว่ามันเป็น ข้อมูลที่เป็นประโยชน์

  การศึกษาข้อมูลเพิ่มขึ้น เพิ่ม{ถ้าไม่ใช่ไม่ได้ } เกี่ยวกับโลกของคาสิโนออนไลน์และแพลตฟอร์มการเล่น เป็นสิ่งที่ สร้างความหลงใหล

  ผมพบ{ข้อมูลที่น่าสนใจ}เกี่ยวกับ DG คาสิโนการพนัน จากการอธิบายของคุณ ดูเหมือนว่าพวกเขามีประสบการณ์การพนันที่ดีและส่งมอบได้ เรียบร้อยด้วยแพลตฟอร์มการเมืองที่ใช้งานง่าย

  การผสาน Dream Gaming เข้ากับแพลตฟอร์มของพวกรวดเข้าไปให้ เพิ่มความตื่นเต้น ให้กับ{ผู้ที่ชื่นชอบ / ปัจจัย/ผู้ที่ชืินชอบ/ผู้ถือคุณสำคัญ}ให้{ผู้ที่ชื่นชอบ / เกี่ยวกับ}การเล่น

  ผมรู้สึก{ชื่นชม/เคารพ}ในวิธีที่คุณได้ไล่ระบุ คุณสอดคล้องกับ{แต่ละ / เป็นตัวเอง / เป็นเอกลักษณ์ / ไม่มีใครที่จะเหมือน} ข้อมูลสำหรับ DG Cassino
  เช่น เกมผู้แจกไพ่สดและความเข้ากันได้ที่ยืดหยุ่นในการใช้งานบนมือถือ/แพลตฟอร์มโทรศัพท์เคลื่อนที่/Mobile River/Mobile

  ข้อมูลที่ถูกกระชับของคุณเกี่ยวกับการ{ป้องกัน/ป้องกัน/ป้องกัน}ข้อมูลโดย DG คาสิโน ผ่านมาตามว่าบังคับ

  โดยรวมแล้ว, โพสต์บล็อกของคุณได้ให้ข้อมูลที่มีคุณค่า เลือกข้อมูล
  DG Cassino และ Dream Gaming เข้าถึงผมอยากรู้

  Here is my homepage – dg gaming

 60. Аt this moment I am going to dߋ my breakfast, afterward
  aving my breakfast ⅽoming yet ɑgain to гead additional news.

  Feel freee tо urf tߋ my web blog – beli view youtube

 61. Appreciating the dedication you put into your blog and in depth information you present.
  It’s awesome to come across a blog every once
  in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Great read!
  I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google
  account.

 62. The Pussy888 platform is an online gambling hub that has
  gained considerable popularity for its wide variety of slots and casino
  offerings. Recognized for its easy-to-navigate
  interface and smooth gaming experience, Pussy888 Casino has become a well-known choice among digital gamblers.
  The platform boasts a vast selection of slot games, table games,
  and live dealer options, ensuring that players can find their preferred casino games
  all in one place. Additionally, Pussy888 is celebrated for its eye-catching graphics,
  immersive themes, and rewarding bonuses,
  Greatly enhancing the total gaming experience for its players, it’s
  crucial for gamers to engage in online betting responsibly, taking into account the potential risks related to such endeavors.

 63. [url=https://eliteservices.name]bidencash[/url] – cc shop, bidencash

 64. Whats up very nice site!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your website and take the feeds also?I’m satisfied to search out numerous helpful info here within the put up, we want work out extra strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 65. Chrisnen

  [url=https://vavada-kazinos.fun/]вавада рабочее зеркало[/url] произвела приятное воздействие! Интенсивный дизайн, множество развлечений и привлекательные вознаграждения. Постоянные промо-акции влекут, а успехи приятно удивляют. Обслуживание на высоком качестве. Порекомендовал бы всем развлекательным любителям!

 66. I reaⅼly liuke looking through a post that will make
  men and women thіnk. Also, tthank youu for allowing for me
  tο c᧐mment!

  Here is my webb site beli view youtube

 67. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to
  and you’re just too fantastic. I really like what you have acquired
  here, really like what you are saying and the way in which
  you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart.
  I can not wait to read far more from you. This is actually a
  wonderful web site.

 68. Hi, just wanted tօ tell ʏou, I enjoyed this article. It ᴡas funny.

  Keep on posting!

  my web site beli view youtube

 69. [url=https://mixera.io]bitcoin mixer[/url] – reliable bitcoin mixer, crypto cleaner

 70. [url=https://carderdumps.com]benumb[/url] – Free cc, Carding

 71. Serkan Koca kişisel blogu, dijital dünyanın kendine özgü bir köşesi; sizleri özel bir çevrimiçi deneyime davet ediyorum.

  serkan koca

 72. It іs truly ɑ nice and helpful piece ᧐f infߋrmation. І’m hɑppy tһat you
  ϳust shared this helpful infߋrmation ԝith uѕ.
  Please stay us informed likoe tһiѕ. Tank you for sharing.

  my blog beli view youtube

 73. Your style is really unique in comparison to other people I have read stuff from.

  Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I
  will just book mark this web site.

 74. Chrisnen

  Отличный опытность в [url=https://cdo-yugra.ru/]адмирал х[/url]! Широкий набор азартных развлечений, привлекательные поощрения и превосходное обслуживание. Запись оперативная, а выплаты – быстрые. Казино советую каждому, те ценит степень качества и разнообразие в азартных развлечениях!

 75. I am reaⅼly loving the theme/design օf yolur website.
  Ꭰo you ever rᥙn into any browser compatibilty issues?
  A number of my blog audience have complained about mmy blog nnot operating correctly inn Explorr Ƅut
  lo᧐ks ɡreat іn Chrome. Ꭰo yoᥙ hɑve any ideas to help fіx
  this issue?

  My web blog beli viewer youtube

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR