Adopter en voksen katt

Ikke noe er så sjarmerende som voksen katt.
Det er merkelig at ikke flere som ønsker seg katt, velger en voksen katt.
Det er nemlig mange fordeler med å adoptere en voksen katt fra en seriøs dyrevernorganisasjon.

Vi var nettopp på besøk hos dyrebeskyttelsen Norge sin avdeling Gjøvik Toten sitt kattehus, sammen med Lerud Kattepensjonat.

Her kjenner de godt til kattepersonlighetene og har flotte boforhold til pusene. Her er det trivelige og sosiale voksne katter inne, klar for adopsjon.
Det er helt umulig å komme ute derfra uten å bli rundkoset av nydelige selskapelige kattepuser i alle størrelser, farger og aldre, som oppsøker oss for litt ekstra oppmerksomhet. Det er jo reine godtehuset for en katteentusiastdame som var med oss.

Noen katter er litt mer forsiktig og betrakter de nye gjestene, trygt fra høyden oppe i klorestativet eller inne i hulen sin. Mens andre bare slynger seg rundt armer og bein som pelskledde slanger.
Kattene er som mennesker, noen litt beskjedne og andre mer frampå, og det er like sjarmerende.

Med en voksen katt, vet du hvilken personlighet den har, om den er kjælen, uredd, forsiktig. Hva den liker og ikke liker. Om den passer med barn, hunder, rolige eller aktiv familie.

Med en kattunge får du en forundringspakke, selv om den er leken og kjælen som liten, trenger den ikke å bli det som voksen. Har du ikke tid til å legge ned arbeid med å være hjemme og tilpasse kattunge sitt nye hjem og familie, så er det kanskje enklere med en voksen katt. En voksen katt vil kunne klare seg bedre alene hjemme, mens familien er på jobb/skole.

Dessuten en voksen katt er ferdig kastrert, idmerket og vaksinert. Og alle har vært gjennom helsesjekk, og har kjent helsestatus. De fleste voksne kattene bor inne i fosterhjem, og er dermed tilvent dokasse og er renslige.

Vil du slippe å hullete gardiner, tippet blomsterkrukker, og lengre levetid på pyntegjenstander og unngå flagrende tapetstrimler, så velg trygt en voksen pus.

En tidligere hjemløs katt er temmet og like sosial og kosete, som katter som kommer fra “møblerte hjem”, har de noen ekstra “bagasje” eller behov vil du kunne få vite det før du velger deg katt. Eller kanskje katten som velger deg.
Her en 4 kilos katt som klatrer opp over mor for å få kos. Så de er ikke spesielt beskjeden, selv med helt fremmende besøkende.
De er vant til å leve sammen med andre katter, men har du katt hjemme må du nevne dette, det er ikke sikkert din pus synes det er ok med en slektning som flytter inn. Men veldig mange kan fint fungere på kattevennlig kattepensjonat om du for eksempel må ferie og ikke har feriepass.

Adopter en voksen katt, da er det mye lettere å finne rett katten, med rett personlighet til deg, ditt hjem og dine behov.

Trivelige puser som venter på sin nye eier og ett kjærlig hjem, kanskje det dukker opp i morgen?

– Ingen ungdom, men stort hjerterom, adopter en voksen katt!

Her er kontakt info til gjøvik om du tror du er rett hjem til en katt herfra: https://www.facebook.com/pg/dyrebeskyttelsengt/about/?ref=page_internal

mail: dyrebeskyttelsengt@gmail.com

Takk for turen Lerud og takk for at vi fikk bruke litt av tiden din i en travel hverdag Inger. Dere gjør en god jobb!

Mjau fra en voksen pus….Jesperpus.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR